HİPNOTERAPİ

Hipnoz nedir? 

Bu güne kadar hipnozun birçok tanımı yapıldı. Ama hiç birisi tek başına yeterli değildir. Hipnoz hızla gelişen bir ilim dalı olduğu için bütün tanımlar eksik ve yetersiz kalmaktadır. Bu tanımlarda bazıları şunlar: Hipnoz suni bir uyku halidir. Hipnoz gerçek bir uyanıklık halidir. Uyku ile uyanıklık arası bir haldir. Hipnoz bir trans, odaklanma, dikkatini toplama, motive olma halidir. Hipnoz Beta beyin modunda Alfa ve Telta beyin moduna ve dalgalarına geçme halidir. Dikkatini bir yere toplayan dahi olur. Hipnoz bir odaklanma ve dahilik halidir. Hipnoz bir turbo ve tam performans halidir. Hipnoz bir süpermenlik halidir. Harika ve muhteşem olarak yaratılmış insanın bir harikalık ve muhteşemlik modudur. 
Türk Dil Kurumu’nun Türkçe sözlüğünde hipnoz , ” Lafla , bakışla , direktif yapılarak ortaya getirilen bir tür uyku hali ki , bu takdirde uyuyan kimse ( denek ) , uyutanın tesir ve telkinlerine açık , ancak harici dünyanın öteki etkilerine karşı kapalıdır . ” halinde tarif edilmektedir.
Hipnoz, psikolojiye göre, telkine yatkınlık gösteren bir tür yapay uyku veya uyku-uyanıklık arası haldir. Terimi ilk kullanan, Yunan mitolojisindeki uyku ilahının adından (Χυπνος) esinlenen İskoç hekim S. James Braid'dir (1795-1860). İlk zamanlar sihirbazlık ya da büyücülüğün bir dalı gibi görülen hipnotizma bilim çevrelerince önceleri mesmerist bir uygulama sanılarak aşağılanmışsa da, 19. yüzyılın sonlarında kimi psikoloji çevrelerinin, özellikle Salpetrier ve Nancy ekollerinin reddetmek yerine fenomene bilimsel araştırıcılıkla yaklaşıp, fenomeni bilimsel deneylerle sistemli bir şekilde incelemesi sonucunda, hipnoz bilim alanındaki yerini almıştır.

Hipnotizma Nedir?

Hipnotizma; hipnoz yaparken kullanılan tekniklerin tümüne denir.  

Kolektif hipnoz, hipnotizör'ün birden fazla sujeyi uygun şartlarda aynı anda hipnotik uykuya sokmasıdır. Genel kanının aksine; kendilerinin istemeleri halinde, zeki, genç ve dikkatini bir noktada toplama özelliğine sahip kişilerin hipnotize edilmeleri daha kolaydır.


Hipnozun Tarihi 

Tarih boyunca bir çok insan bilerek ya da bilmeyerek hipnoz yapmıştır. Modern ve tıbbi hipnozun bir bilim dalı olarak doğması 1841 yılı olarak kabul edilmektedir. Hipnoz terimini ilk kez 1841 yılında İskoç hekim S. James Braid kullanmıştır. (1795-1860). 1841 Yılından buyana Hipnoz bir ilim dalı olarak sürekli gelişmiş ve birçok mesafe katetmiştir. Ama yapılan bütün keşifler, yapılacak keşiflerin yanında sadece bir arpa boyudur. Hipnoz ehil insanların elinde çok faydalı bir ilimdir. Geleceğin önemli Psikologları, liderleri, siyasileri, edebiyatçıları, şairleri, bilinçaltı mimarları, gönül mimarları insan psikolojisinini iyi bilen insanlar olacaktır. 


Hipnoterapi nedir? Medikal tedavi, Psikoterapi ve Hipnoterapi arasındaki fark nedir? 

Medikal tedavi, ilaçla olan tedavidir. Birçok faydaları ve yan etkileri vardır. Bilinçli ve ihtiyaç kadar kullanılmalıdır. 

Psiko Yunanca "ruh", terapi ise Yunanca "tedavi, iyileştirme" demektir. 

Psikoterapi; Ruh sağlığı, tedavisi, iyileştirilmesi demektir. 

Hipnoterapi; Hipnozla terapi ve tedavi demektir. 

Birçok problemde Hipnoterapi normal terapiden 3-5 kat daha etkili ve faydalıdır. Ruhlarda açılan derin yara ve problemler Hipnoterapi ile, Hipnozla daha kısa sürede ve kalıcı terapi ve tedavi edilebilmektedir. 


Psikoterapi mi, yoksa Hipnoterapi mi? 

Her psikoloğun bir etki sınırı vardır. Hipnoz bilen psikologların sözlerinin tesiri ve etki sınırları diğerlerine göre daha fazladır. Onun için imkanı olan psikologların hipnoz eğitimi almaları çok faydalıdır. Ben hafif ve orta vakalarda genellikle Psikoterapiyi ve Hipnoterapiyi kullanıyorum. Danışanın talebi üzerine orta vakalarda ve özellikle derin vakalarda Hipnoterapiyi kullanıyorum. Amacımız en kısa zamanda ve en etkili bir şekilde danışanla beraber el ele vermek ve problemi gidermek. Hipnoterapi ile cesur bir şekilde problemlerin üzerine gidiyor ve çok güzel sonuçlar alıyoruz. 

Danışanın talebi ve ihtiyacına göre bilinçüstü ve bilinçaltı problemlerini beraber tesbit ediyor ve terapi veriyoruz. Danışanın talebi ve ihtiyacına göre bilinçüstü ve bilinçaltı mimarlığı ve danışmanlığı yapıyoruz.